۳۰ دی ۱۳۹۸؛ ساعت ۳:۳۵
کد خبر: 383
بازدید: 0 views
کارشناس اقتصاد با بیان اینکه 3 کشور عراق، افغانستان و پاکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و اجتماعی که با ما دارند، عقبه راهبردی ما محسوب میشوند، گفت: ما میتوانیم بنگاههای اقتصادی مشترک با این کشورها در مرزهای دو کشور ایجاد کنیم.
به گزارش پیام سوادکوه، رهبر معظم انقلاب اسلامی که بارها در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرده بودند که «درونزایی اقتصادی یعنی تولید ثروت به وسیله فعالیت درونی کشور انجام بگیرد؛ چشم به بیرون نباشد، نگاهمان به بیرون نباشد» در سخنرانی نماز جمعه تاریخی ۲۷ دی ۹۸ نیز بر این مطلب صحه گذاشتند و همت ملی برای قویتر شدن ایران را تنها راه ادامه مسیر عزت ایرانیان خواندند و تأکید کردند که این ملت عزیز و این کشور عزیز به فضل الهی قویتر نیز میشوند، نه تنها در بعد نظامی بلکه در ابعاد اقتصادی و جهش علمی و فناوری که پشتوانه تحقق این هدف، حضور و صبر و استقامت ملت در صحنه و تلاش و کوشش بیوقفه مسئولان و مردم است.
اما در این بین آقای روحانی رئیس جمهور هفته گذشته در مجمع سالیانه بانک مرکزی اظهار کرد: «بخشی از اقتصاد ما به سیاست و به ویژه سیاست خارجی مرتبط بود و ما این را میدانستیم، اینکه کسی بگوید سیاست خارجی بی فایده است و ما مشکلات را بدون دخالت سیاست خارجی حل میکنیم، فقط به درون نگاه می کنیم ممکن نیست؛ من بلد نیستم البته اقتصاد دان هم نیستم؛ اگر اقتصاددانی بلد است که در شرایطی که تمام روابط خارجی تخریب شده و در شرایطی که مردم احساس کنند هر روز سختتر میشود و تحریمهای بین المللی به ما فشار آورد و در فروش محصولات از جمله نفت مشکل داشته باشیم، اقتصاد هم دست نخورد بیاید بگوید؛ من حداقل بلد نیستم».
پس از سخنرانی آقای روحانی ۲۴ اقتصاددان کشور در نامهای به وی با بیان اینکه در بانک مرکزی فرموديد بلد نيستيد با تکيه بر داخل و بدون کمک خارجی مشکلات اقتصادايران را حل کنيد، يادآوری میکنيم کثيری از کارآفرينان و کارشناسان کشور تاکيد دارند مشکلات اصلی اقتصاد کشور، بيشتر ناشی از سوءمديريت و “تحريم داخلی” است نه خارجی و راهکارهای دهگانه را بدون کمک خارجی برای نجات اقتصاد ايران پيشنهاد کردند.
متاسفانه دولت روابط خارجی را فقط و فقط در ارتباط با چشم آبیها تعریف کرده در حالیکه کشورهای منطقه، همسایگان شمالی، کشورهای آفریقایی، کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای شرق آسیا علیرغم همه تحریمها بازارشان کاملا مستعد ارتباط با ایران است اما دولت هیچ انگیزهای برای ارتباط با این کشورها ندارد.
رضا امیری در گفتوگو با خبرنگار ما به راههای پیشرفت و توسعه اقتصادی و از میان برداشتن موانع در این مسیر اشاره و اظهار کرد: کشورهای اسلامی راه برونرفتی ندارند، مگر اینکه به سمت وحدت یا ائتلافهای جدی منطقهای حرکت کنند که در قالبهای مختلفی میتواند صورت بگیرد.
وی افزود: از جمله اینکه برای همه پروتکلهای اقتصادی و حکمرانی بینالمللی ما به ازای منطقهای و اسلامی تعریف کنیم که کارکردهای واقعی داشته باشد، این کشورها با سازوکارهای ساده میتوانند ارز منطقهای اسلامی ایجاد کنند و برای این کار باید به سمت همکاریهای منطقهای رفته و بین خودشان نظامنامه ایجاد کنند.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ما باید به مدد صادرات به کشورهای ضعیفتر و تصاحب بازارهای آنها و بعد انتقال فناوری و… اقتصاد خودمان را به سمت پلههای بالاتر هدایت کنیم نه با توسل به کشورهای قوی در این حوزه.
امیری با بیان اینکه سه کشور عراق، افغانستان و پاکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و اجتماعی که با ما دارند، عقبه راهبردی ما محسوب میشوند، افزود: ما میتوانیم بنگاههای اقتصادی مشترک با این کشورها در مرزهای دو کشور ایجاد کنیم، مثلاً خوزستان ما با عراق، یا کردهای ما با کردهای عراق، بلوچهای ما با بلوچهای پاکستان، مردم خراسان با افغانستان و… اینها ظرفیتهایی است که میتوان مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر توانمندسازی و توسعه زنجیرههای اقتصادی مزیتدار منطقهای گفت: اگر شرکتهای بزرگ مثل پتروشیمی داریم به جای خامفروشی، در کنار این شرکتها انبوهی از زنجیرههای مزیتدار صنایع کوچک پلیمری را ایجاد کنیم، این برای کشور ایجاد مزیت کرده و ما را در مقابل تحریم، خامفروشی، سوداگری و بیکاری توانمند میکند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در شرایط فعلی، تقویت حضور رایزنان متخصص، بزرگترین کمک به اقتصاد کشور است. باید بر اساس عملکرد سفارتخانهها در رشد اقتصادی سالانه به سفرا رتبه داد.
امیری افزود: بر ضرورت بازنگری جدی در معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و نحوه انتخاب رایزنان اقتصادی به منظور بهرهگیری هدفمند و حداکثری از ظرفیتهای موجود اقتصادی در صادرات غیرنفتی باید تأکید شود.
وی به بحث مشاغل خانگی اشاره و اظهار کرد: اگر بتوانیم مدلی شبیه کشور چین و دیگر کشورهایی که در زمینه مشاغل خانگی برند دارند و فعال هستند را در کشورمان پیاده کنیم میتوانیم در تولید ناخالص داخلی نیز از این منظر تأثیرگذار باشیم، در الگوی شرکت مادر تخصصی که ترجیحاً تعاونی است، شرکتهای مادرتخصصی به عنوان پشتیبان مشاغل خانگی عمل میکنند.
این کارشناس اقتصادی افزود: شناسایی خانههای کار، آموزش به اعضای خود، تأمین مواد اولیه با قیمت مناسب، تدوین استانداردهای لازم تهیه محصولات و خدمات، نظارت بر کیفیت تولیدات و از همه مهمتر برندینگ محصولات از جمله کارکردها و مزایای اصلی این مجموعههاست. اگر مشاغل خانگی از الگوی مستقل به سمت الگوی شرکتهای مادرتخصصی پیش برود میتوان در مدت سه سال مشاغل خانگی در ایران را توسعه داد.
کارشناسان اقتصادی توسعه روابط سیاسی و اقتصادی را به نفع اقتصاد ایران میدانند و در عین حال سالها است راهکارهای زیادی را برای پرفروغ کردن چراغ اقتصاد کشور ارائه و به دولت یادآوری میکنند که دولت برای اعتلای کشورش باید نگاهش به داخل باشد اما گوش شنوایی وجود ندارد.
مرجع : بلاغ
نظر شما:
1- گزینه های ستاره دار الزامی می باشند.2- ایمیل شما نمایش داده نمی شود.
3- لطفا جهت دریافت پاسخ نظر خود حتما ایمیل خود را بصورت صحیح وارد نمائید.
4- لطفا نظر خود را به صورت فارسي تايپ نماييد.
5- نظري که حاوي هر گونه توهين باشد، انتشار داده نميشود.