عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: سال گذشته اتفاقاتی که در بحث میوه شب عید افتاد، بسیار نگران کننده بود. براساس قانون میوه شب عید باید میوه را بخریم و پس از انتقال به سردخانه، سورتینگ و بسته بندی کنیم. اما سازمان تعاون روستایی بدون سورتینگ این کار را انجام داد که به اطلاع وزیر رساندیم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است.
هفته گذشته به وزیر جهاد و دستگاه های متولی اعلام کردیم که برای میوه شب عید چه برنامه ای دارید، آنها اعلام کردند که در اختیار بخش خصوصی می گذاریم، اما ما قبول نکردیم. وزارت جهاد با چه تضمینی می خواهد این کار را انجام دهد. لذا با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده، باید بیایند و پاسخگو باشند تا جمع بندی نهایی صورت گیرد.
با توجه به آنکه سال گذشته بحث تنظیم بازار میوه شب عید در اختیار وزارت جهاد مشکلاتی ایجاد کرد ، نپذیرفتیم که امسال در اختیار بخش خصوصی باشد. به همین خاطر قرار است وزیر توضیح دهد که چه کاری می خواهند انجام دهند.
جبرئیل برادری فعال بخش دولتی کشاورزی گفت: هدف از تنظیم بازار میوه شب عید آن است که از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه تامین و توزیع استفاده شود و بخش دولتی تنها بحث نظارت را باید برعهده داشته باشد.
به گفته وی، امسال بدلیل فراوانی سیب و پرتقال کمبودی در تامین نداریم که مشکلی بوجود آید.
برادری می گوید: در بحث تنظیم بازار همانند دیگر کشورها باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی گفت: هم اکنون صنوف و بخش خصوصی هستند که با عرضه و تقاضا و ساماندهی بازار تعادل ایجاد می کنند.
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار گفت: امسال قرار بود بحث تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی واگذار شود چرا که همه ساله امر تنظیم بازار میوه شب عید توسط دولت منجر به ضرر و زیان می شد.
به گفته وی، بنابر خواسته نمایندگان مجلس، اگر امسال قرار نیست که بخش خصوصی در امر تنظیم بازار نقشی داشته باشد، سازمان تعاون روستایی پای کار بیاید.
دارایی نژاد می گوید: با توجه به آنکه مجلس وزیر جهاد را مکلف به امر تنظیم بازار کرد، براین اساس ذخیره سازی ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن سیب و هزارتن پرتقال برای تهران کافی است.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: با توجه به آنکه ماه رمضان مصادف با ایام عید است، برآورد می شود که مصرف ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.
به گفته وی، اتحادیه از ۱۰ اسفند روزانه ۱۰ هزارتن، ۲۰ اسفند ۲۰ هزارتن و اواخر اسفند ۳۰ هزارتن سیب و پرتقال عرضه می کند که با این وجود کمبودی در عرضه نداریم.
دارایی نژاد با بیان اینکه سیب ها در سردخانه دپو هستند، گفت: اکنون ۳۵ درصد پرتقال روی درخت مانده است که براین اساس مشکلی در توزیع وجود ندارد. لذا وزارت جهاد به میزان محدود باید اقدام به ذخیره سازی کند تا در صورت کمبود در بازار سیب و پرتقال های ذخیره شده را در بازار عرضه کند.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: وزارت جهاد به هیچ عنوان نباید قیمت سیب و پرتقال را اعلام کند که این امر کارشناسی نیست.
بنابر تکلیف مجلس، وزارت جهاد موظف به ذخیره سازی و تنظیم بازار میوه شب عید است که مسئولان سازمان تعاون روستایی با کارشناسان بخش خصوصی باید تعامل کنند و راهکارهایی را به کار بگیرند تا مشکلات سنوات گذشته تکرار نشود.
علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: همه ساله دولت در امر تنظیم بازار میوه شب عید ورود می کند و همواره با میزانی که دولت خریداری می کند، بازار به تعادل می رسد.
به گفته وی، با ذخیره سازی میوه شب عید و همخوانی عرضه و تقاضا، گرانی به مردم فشار نمی آورد، حال اگر امسال همراهی و حمایت دولت نباشد، بخش خصوصی به امر تنظیم بازار ورود نمی کند که این امر منجر به التهاب بازار میوه در شب عید خواهد شد.
نظری گفت: سال گذشته امر تنظیم بازار میوه شب عیدبرای وزارت جهاد مشکلات زیادی به همراه داشت، لذا امسال سیاست وزارت جهاد این است که این موضوع را به بخش خصوصی واگذار کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: با توجه به آنکه ورود بخش خصوصی در امر تنظیم بازار میوه شب عید الزاماتی همچون سرمایه در گردش دارد، بعید است که در این امر ورود کنند. ضمن آنکه ورود در امر خرید و پیش خرید هم باید زودتر اتفاق می افتد.
وی می گوید: اصل تنظیم بازار میوه شب عید باید به تشکل ها و بخش خصوصی واگذار شود چرا که تصدی گری و سیاست گذاری دولت منجر به برهم زدن بازار می شود. براین اساس در نشست دولت با بخش خصوصی الزامات لازم باید انجام شود .
نظری گفت: اگر بخش خصوصی در امر تنظیم بازار زودتر ورود می کرد، امکان خرید از خود تولیدکننده وجود داشت، اما امسال به سبب گذشت زمان، وزارت جهاد باید در این امر ورود کند و در سال های آتی دولت به تصدی گری پایان دهد و بخش خصوصی پای کار آید.
بنابر آمار از سال ۸۵ دولت در ذخیره سازی میوه پیشگام شد که طی این سال ها به دلایل متعدد در امر تنظیم بازار موفق نبود، بدین منظور طی چند سال اخیر بسیاری از کارشناسان تاکید کردند که بخش خصوصی به این امر ورود پیدا کند، اما امسال به سبب تاخیر در اعلام واگذاری امر تنظیم بازار و دیگر الزامات مجلس با این واگذاری موافقت نکرده است که در ادامه باید منتظر ماند و دید که این موضوع به کجا می رسد؟
انتهای پیام/
نظر شما:
1- گزینه های ستاره دار الزامی می باشند.2- ایمیل شما نمایش داده نمی شود.
3- لطفا جهت دریافت پاسخ نظر خود حتما ایمیل خود را بصورت صحیح وارد نمائید.
4- لطفا نظر خود را به صورت فارسي تايپ نماييد.
5- نظري که حاوي هر گونه توهين باشد، انتشار داده نميشود.