• دسته روی روز شهادت حضرت موسی بن جعفر(ع) در شهرستان سوادکوه
  • مازندران سبز،سیاه می شود
  • امام موسی کاظم؛مظهر انسانیت و اخلاق
  • پل سفید در آغوش زمستان
  • نگاه خوشبینانه به آینده با توان داخلی
  • تکریم و معارفه رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان سوادکوه
  • عطر گل کارآفرینی با حمایت بسیج
  • تخصیص اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی پل سفید
  • آمریکا و اسرائیل بزرگترین شکست را تجربه کردند
  • لزوم وفاق در انتصابات مازندران
  • تلاشی که کشاورز مازندرانی را نمونه ملی ساخت
  • طلای سیاه؛ فاجعه زیست محیطی بی‌پایان
  • برنج در دسترس نیست
  • جشن و راهپیمایی متفاوت ۴۶ سالگی انقلاب
  • داستان شنیدنی از شیرینی زندگی پدر دهه شصتی
  • معارفه سردبیر جدید پایگاه خبری تحلیلی بلاغ مازندارن
  • افتتاح یادمان امیر سرلشکر شهید منفرد نیاکی
  • سود قاچاق به جریمه ها می چربد
  • حضرت علی(ع)؛ جاودانه‌ تاریخ
  • امیرالمومنین؛ خیر کثیر و معنای بی‌پایان
  • آیین تکریم و معارفه فرماندار شهرستان سوادکوه
  • رمضان پاریاو سوادکوهی به عنوان سرپرست فرمانداری سوادکوه منصوب شد
  • خاطره شب یلدای
  • رقابت ۳۹ تیم در رویداد ششم تولید محتوای دیجیتال
  • مسئولان صادقانه پیگیر مشکلات اقتصادی مردم باشند
  • سنگر مقاومت فرمانده خاکی‌پوش
  • برادر شهید صفی‌الدین در اجلاسیه شهدای بسیج جهان اسلام: حمله به تل‌آویو نشان از قدرت بالای حزب‌الله است مسئول دفتر حزب‌الله لبنان در ایران امروز خون شهدای حزب‌الله و حماس با تداوم ایستادگی و مقاومت پایمال نشده و نخواهد شد،
  • برگزاری ۵۰۰ عنوان برنامه هفته بسیج در سوادکوه
  • 🛑 مازندران میزبان اجلاسیه بین المللی شهدای بسیجی جهان اسلام است
  • 🔻اهدا طلا توسط معلم بسیجی سوادکوهی به #جبهه‌مقاومت 
  • ۷ بهمن ۱۴۰۳؛ ساعت ۸:۱۱
    کد خبر: 3812
    بازدید: 0 views
    مازندران سبز،سیاه می شود

    به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» به نقل از پیام سوادکوه  آلودگی هوا یکی از معضلات جدی در بسیاری از مناطق کشور، از جمله مازندران، است و این زنگ خطری برای هوشیاری خواهد بود.

    استان مازندران به دلیل ویژگی‌های جغرافیایی و اقلیمی خود، مانند نزدیک بودن به دریا و داشتن کوهستان‌های بلند، شرایط خاصی را برای انباشت آلاینده‌ها دارد و افزایش استفاده از خودروها و صنایع نیز به شدت بر کیفیت هوا تأثیر می‌گذارد.

    در فصل‌های سرد سال، وضعیت بدتر می‌شود، چراکه پدیده‌هایی مثل (وارونگی دما) باعث می‌شود که آلاینده‌ها در سطح پایین‌تر جو تجمع کنند و هوا بیشتر آلوده شود و این شرایط می‌تواند به مشکلات تنفسی و افزایش بیماری‌های ریوی منجر شود.

    شهرستان چالوس به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش و جاذبه‌های گردشگری زیادی که دارد، شاهد تردد زیاد خودروها، به‌ویژه در فصول پیک گردشگری است.

    این ترافیک می‌تواند موجب افزایش انتشار آلاینده‌ها از جمله گازهای گلخانه‌ای (مثل دی‌اکسید کربن و دی‌اکسید نیتروژن) و ذرات معلق (PM۱۰، PM۲.۵) شود.

    با توجه به پروژه‌های عمرانی و افزایش ساخت‌وساز در مناطق گردشگری و همچنین در مناطق کوهستانی، گرد و غبار ناشی از فعالیت‌های ساختمانی نیز به آلودگی هوا افزوده می‌شود و این گرد و غبار می‌تواند در هوای چالوس به وضوح دیده شود.

    در فصل‌های خاص، مانند تابستان یا پاییز، آتش‌سوزی‌های جنگلی می‌توانند به آلودگی هوای چالوس منجر شوند و این آتش‌سوزی‌ها باعث انتشار دود و ذرات آلاینده در هوا می‌شوند که معمولاً به‌طور مستقیم قابل مشاهده است.

    در مناطق شهری و حومه، مصرف سوخت‌های فسیلی به‌ویژه در وسایل نقلیه و دستگاه‌های گرمایشی، می‌تواند آلاینده‌هایی چون منواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن و سولفور را به جو وارد کند. این آلاینده‌ها ممکن است در شرایط خاص و عدم وزش باد به‌طور موثر پراکنده نشوند و در نتیجه آلودگی‌ها در سطحی پنهان باقی بمانند.

    در برخی از مناطق اطراف چالوس، فعالیت‌های صنعتی و کارگاه‌های تولیدی ممکن است به‌طور پنهانی آلاینده‌هایی مانند گازهای صنعتی و ذرات معلق را به هوا وارد کنند و این نوع آلودگی‌ها معمولاً به‌طور مستقیم دیده نمی‌شوند اما می‌توانند تأثیرات طولانی‌مدت منفی بر سلامت انسان و اکوسیستم داشته باشند.

    عبور شاخص آلودگی از حد استاندارد

    مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» به وضعیت آلودگی هوای اخیر در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برخی از ساعات روز، کیفیت هوا در بعضی از نقاط استان، به ویژه در شهرستان چالوس، به وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس می‌رسد.

    حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی بیان کرد: ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای ما در این مناطق، به وضوح نشان می‌دهند که در لحظات خاص، شاخص آلودگی از حد استاندارد عبور می‌کند.

    وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم وضعیت آلودگی هوا را بر اساس شاخص‌های جهانی ارزیابی کنیم، باید میانگین ۲۴ ساعته کیفیت هوا را بررسی کنیم، تصریح کرد: ممکن است این میانگین از حد استاندارد بالاتر نباشد، اما در برخی از لحظات، شاخص آلودگی به شدت بالا می‌رود که این می‌تواند مشکلات جدی برای سلامت مردم، به ویژه گروه‌های حساس مانند کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی ایجاد کند.

    ابراهیمی در تشریح علل این آلودگی گفت: یکی از عوامل اصلی، وضعیت جوی در این ایام سال است، در فصل‌های سرد، شرایط جوی به گونه‌ای است که آلودگی هوا در نزدیکی سطح زمین باقی می‌ماند و پایداری این آلودگی، آن را برای مدت طولانی حفظ می‌کند.

    تشدید آلودگی هوا با سوخت‌های غیراستاندارد

    این مسئول ادامه داد: به علاوه، ترافیک سنگین و احتراق سوخت در خودروها به ویژه زمانی که خودروها درجا کار می‌کنند، باعث تشدید آلودگی می‌شود، سوخت‌های مصرفی در بسیاری از خودروها و منابع ثابت مانند منازل مسکونی، واحدهای تجاری و صنعتی نیز اغلب استاندارد لازم را ندارند و این مسئله به تشدید آلودگی هوا کمک می‌کند.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: مجموع این عوامل باعث می‌شود که در برخی از ساعات، کیفیت هوای شهرهایی مانند چالوس به وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس برسد. به طور خاص، در مواقعی که شاخص AQI (شاخص کیفیت هوا) بالای ۱۰۰ قرار می‌گیرد، وضعیت هوا ناسالم برای گروه‌های حساس می‌شود.

    ابراهیمی‌کارنامی در خصوص راه‌حل‌های بهبود وضعیت کیفیت هوا گفت: یکی از اقدامات مهمی که می‌تواند تأثیرگذار باشد، اصلاح الگوی مصرف سوخت است و در این راستا، پیشنهاد رئیس‌جمهور مبنی بر کاهش دمای سیستم‌های گرمایشی به دو درجه می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی و به تبع آن کاهش آلودگی هوا داشته باشد.

    وی بیان کرد: خودروها باید استانداردهای لازم را داشته باشند و سوخت مصرفی نیز باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشد و در غیر این صورت، حتی اگر یکی از این دو فاکتور استاندارد باشد و دیگری نباشد، باز هم تأثیرات مثبت چشمگیری در بهبود کیفیت هوا نخواهیم دید.

    ابراهیمی‌کارنامی همچنین به مشکلات حمل و نقل عمومی در استان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه مازندران یک استان سرسبز است، متاسفانه سرانه فضای سبز عمومی در این استان از بسیاری از شهرهای مرکزی یا کویری ایران پایین‌تر است و این مسأله باید اصلاح شود.

    عبور از بحران با مشارکت همه مردم

    این مسئول ادامه داد: گسترش حمل و نقل عمومی می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش ترافیک و آلودگی هوا ایفا کند و در حال حاضر حمل و نقل عمومی در بسیاری از شهرهای مازندران توسعه نیافته است.

    وی در ادامه به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل پایدار اشاره کرد و گفت: ایجاد مسیرهای دوچرخه‌سواری می‌تواند یکی از راه‌های مؤثر برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا باشد.

    ابراهیمی‌کارنامی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرداری‌ها در این زمینه اقدام خاصی نکرده‌اند، گفت: در صورتی که مسیرهای دوچرخه‌سواری در شهرها ایجاد شود، مردم با استقبال زیادی از دوچرخه به عنوان یک وسیله نقلیه کم‌هزینه و سالم استفاده خواهند کرد.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تأکید کرد: برای بهبود کیفیت هوا، همکاری همه‌جانبه از سوی مردم، نهادهای دولتی، شهرداری‌ها، خودروسازان و صنایع ضروری است و اگر همه این گروه‌ها به مسئولیت‌های خود عمل کنند، می‌توانیم از این بحران عبور کنیم.

    ابراهیمی‌کارنامی گفت: در غیر این صورت، ممکن است مجبور شویم محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های روزمره در برخی از شهرهای استان اعمال کنیم.

    وی بیان کرد: امیدواریم که با کمک رسانه‌ها و افزایش آگاهی عمومی، این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گیرد و اقدامات مؤثری در این زمینه صورت گیرد.

    پروانه بهره‌برداری جدید معدنی صادر نشد

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران نیز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «بلاغ» در خصوص آلودگی‌های صنعتی و معدنی در این استان و تاثیر آن بر محیط زیست گفت: به عنوان سازمان صنعت، معدن و تجارت، هماهنگی کامل با محیط زیست داریم و بر رعایت اصول زیست‌محیطی تاکید داریم.

    نادعلی کهنسال بیان کرد: به محض دریافت نظرات محیط زیست، تذکرات لازم را به واحدهای صنعتی و معدنی می‌دهیم و از آن‌ها خواسته می‌شود که فرایندهای خود را با استانداردهای محیط زیستی تطابق دهند.

    وی ادامه داد: درخصوص واحدهای معدنی، به ویژه در غرب استان و در منطقه مرزن‌آباد، تعداد ۱۳ واحد معدنی فعالیت می‌کنند که همگی دارای پروانه بهره‌برداری قانونی هستند و این واحدها، فعالیت‌های معدنی خود را با مجوزهای رسمی انجام می‌دهند.

    این مسئول بیان کرد: نکته مهم این است که از دو سال پیش، هیچ پروانه بهره‌برداری جدیدی صادر نشده است و تنها برخی از واحدها که پیشتر دارای پرونده‌های قضایی بودند، پروانه‌های خود را دریافت کرده‌اند که در این موارد هم به دلیل مسائل قانونی و قضایی، پروانه‌ها صادر شده‌اند.

    کهنسال با اشاره به اهمیت رعایت اصول محیط زیستی در فعالیت‌های معدنی، افزود: به طور جدی از محیط زیست خواسته‌ایم که در صورت شناسایی هرگونه مشکل زیست‌محیطی، تذکرات لازم را به واحدهای معدنی بدهند و در موارد خاص، حتی می‌توانند حکم تعطیلی واحدها را صادر کنند چرا که کار ما نظارت بر فرآیندهای صنعتی است و از آن‌ها می‌خواهیم که همه ضوابط محیط زیستی را رعایت کنند.

    بیشتر مشکلات آلودگی در بخش معادن شن و ماسه

    وی تصریح کرد: در شهرک‌های صنعتی استان، آلودگی‌های عمده‌ای مشاهده نمی‌شود این در حالی است که بیشتر مشکلات آلودگی در بخش معادن شن و ماسه دیده می‌شود.

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران خاطرنشان کرد: فرآیند استخراج شن و ماسه ممکن است آلودگی‌هایی ایجاد کند، اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا این واحدها نیز اصول محیط زیستی را رعایت کنند. در این راستا، نظارت مستمر و تذکرات لازم به واحدهای مربوطه داده می‌شود.

    این مسئول همچنین از بازدیدهای میدانی خود از واحدهای معدنی خبر داد و گفت: حدود یک ماه و نیم پیش شخصاً از برخی معادن بازدید کردم و تذکرات لازم را به مسئولان این واحدها دادیم.

    برخورد بدون اغماض با واحدهای متخلف

    کهنسال اظهار کرد: هیچ تعارفی در این زمینه نداریم و اگر واحدی تخلف کند یا نتواند مشکلات زیست‌محیطی خود را حل کند، طبق قانون و بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد خواهیم کرد.

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پایان تاکید کرد: هدف ما این است که همه واحدهای صنعتی و معدنی در استان، ضمن رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، به طور قانونی و با رعایت حقوق مردم فعالیت کنند.

    وی بیان کرد: امیدواریم که با همکاری سازمان محیط زیست و دیگر نهادهای مسئول، بتوانیم از آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی و معدنی جلوگیری کنیم و به حفظ سلامت محیط زیست کمک کنیم.

    شناسایی نشدن منبع آلودگی در چالوس

    رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس نیز از آلودگی هوا طی دو روز اخیر در چالوس، خبر داد و ‌گفت: با وجود شناسایی نشدن منبع آلودگی در شهرستان، بررسی‌ها در شهرستان‌های همجوار در حال انجام است.

    مرتضی سحرخیز در خصوص آلودگی هوای دو روز اخیر در سطح شهر چالوس اظهار کرد: در پی گزارش‌های مردمی مبنی بر آلودگی هوا، بلافاصله تیمی از کارشناسان محیط زیست برای بررسی دقیق موضوع به منطقه اعزام شدند و پس از انجام بررسی‌های میدانی و کارشناسی، تاکنون هیچ منبع آلاینده مشخصی در سطح شهرستان شناسایی نشده است.

    وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان‌های مجاور چالوس نیز ممکن است بر روی کیفیت هوای این منطقه تاثیرگذار باشند، هماهنگی‌های لازم با اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام شده تا با انتقال دستگاه پرتابل سنجش آلودگی هوا، وضعیت کیفیت هوای این شهرستان‌ها نیز مورد بررسی قرار گیرد.

    سحرخیز تصریح کرد: در غرب استان مازندران، تنها شهرستان چالوس مجهز به دستگاه سنجش برخط آلودگی هوا است و نبود دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در سایر شهرستان‌ها، کار شناسایی دقیق منابع آلودگی را با مشکل مواجه کرده است.

    وی گفت: به محض حصول نتایج نهایی و شناسایی منبع آلودگی، نتایج با عموم مردم در میان گذاشته خواهد شد.

    به گزارش بلاغ، آلودگی هوا در شهرستان چالوس به‌طور کلی شامل عواملی است که هم در سطح دیداری (پیدا) و هم در سطح غیرقابل مشاهده (پنهان) می‌توانند تأثیرات منفی داشته باشند و تلاش برای کاهش این آلودگی‌ها نیاز به اقدامات جامع و هماهنگ از جمله کاهش ترافیک، کنترل فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی، و ارتقاء آگاهی عمومی درباره اهمیت حفظ کیفیت هوا دارد.

    گزارش : یاسر معافی

    انتهای خبر/



    بر چسب ها:
    

    نظر شما:

    1- گزینه های ستاره دار الزامی می باشند.
    2- ایمیل شما نمایش داده نمی شود.
    3- لطفا جهت دریافت پاسخ نظر خود حتما ایمیل خود را بصورت صحیح وارد نمائید.
    4- لطفا نظر خود را به صورت فارسي تايپ نماييد.
    5- نظري که حاوي هر گونه توهين باشد، انتشار داده نمي‌شود.
    نام *
    ایمیل *