• ایران زیر باج‌خواهی آمریکا نمی‌رود
  • کوهنورد سوادکوهی یکشنبه به اورست می‌رود
  • صنعت تولید در پیچ بروکراسی یا در مسیر توسعه؟
  • پیام تسلیت سرهنگ پیوند فرمانده سپاه سوادکوه در پی رحلت مادر شهید والامقام جاویدالاثر رضا حسنی
  • صیاد شیرازی؛نامی ماندگار برای نسل ها
  • مذاکرات آمریکا و روسیه در ترکیه برای عادی‌سازی روابط
  • اقدام به موقع پليس مانع از خودکشی زن ۳۷ ساله در سوادکوه شد
  • صیاد دلها
  • تب برفکی از شایعه تا واقعیت
  • سایه سنگین خشکسالی بر مازندران
  • یادگاران دفاع مقدس نماد اقتدار ایران هستند
  • چند نکته درباره مذاکره
  • آوینی، هویت روشنفکری اصیل ایرانی است
  • رانش زمین؛ تهدیدی دائمی برای جاده‌های مازندران
  • نابغه دیار نیکان که فاو را فتح کرد
  • سکوت سنگین سلبریتی‌ها در برابر نسل کشی غزه
  • استفاده از فناوری‌های نوین برای توسعه گاز رسانی
  • دود سوزندان زباله خلیل شهر در چشمان مردم گلوگاه
  • سوادکوه شمالی مقصدی محبوب با زیر ساخت‌های ناکافی
  • تخریب قبور ائمه بقیع، نقض هویت اسلامی است
  • تشریح سیاست اقتصادی دولت شهید رئیسی از زبان خاندوزی
  • اما و اگرهای کمبود کود شالیکاران در مازندران
  • حال و هوای روز جهانی قدس در سوادکوه
  • لبخند آسمانی به مردمی غیور و پاسدار همبستگی ملی
  • قدس، سنگر اول عزت امت اسلام
  • حمایت از فلسطین فراتر از مرز های ایران است
  • بهشت نوروزی گردشگران ۱۴۰۴
  • جشن روزه اولی ها در سوادکوه
  • ضیافت الهی و اوج نوعدوستی در بهار عبادت
  • جنگل‌بانان؛ قهرمانان سبز و سنگربانان بی ادعا
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۴؛ ساعت ۸:۴۵
    کد خبر: 4234
    بازدید: 0 views
    تشریح سیاست اقتصادی دولت شهید رئیسی از زبان خاندوزی

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام سوادکوه به نقل از بلاغ ؛ سید احسان خاندوزی در مناظره‌ای با حضور مسعود نیلی اظهار داشت: ۱۴ سال است تکرار یک روایتِ غیرواقعی در خصوص مبدا تحریم‌ها توسط جریان غالب، موجب شده بسیاری از مقامات درباره راهبرد مواجهه با آن به اشتباه بیفتند. البته اگر بتوان سایه تحریم را بصورت پایدار از سر کشور برداشت عالیست اما این جریان تنها زمانی قدرت اداره اقتصاد را دارد که آقای پزشکیان را به نشستن بر صندلی زلینسکی در مقابل ترامپ سوق دهد!

    وزیر اقتصاد دولت شهید رئیسی گفت: ما می‌گوییم راه دیگری هست که هرچند به علت ناتمام ماندن دولت سیزدهم کامل نشد، اما در عمل توانست جهتِ نمودار رشد دهه ۱۳۹۰، سرمایه‌گذاری و صادرات غیرنفتی و… را تغییر دهد.

    وی افزود: بدون افتادن در حاشیه اختلاف آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، اصل این ۲ رویکرد را بشنوید و انتخاب کنید.

    خاندوزی ادامه داد: حتما باید برای رفع آمریکا تحریم‌ تلاش کرد، اما تصمیم آمریکا از ۲۰۱۰ این است که ایران با تحریم، ضعیف و ضعیف‌تر شود و حتی اگر توافق کرد، نباید از منافعش بهره بلندمدت ببرد.

    وی افزود: در مقابل ما باید چه کنیم؟ فقط امتیازهای بیشتر بدهیم و بدهیم؟ خیر. باید بازیگران منطقه و آسیایی و… را در رشد اقتصاد ایران ذینفع کنیم.

    خاندوزی گفت: این تفکر واپس‌گرا که ایران را به نقش‌های قبل از تحریم ۲۰۱۰ برگردانیم، در جهان امروز غیرواقعی است.

    وزیر اسبق اقتصاد تاکید کرد: دولت روحانی مسیر غلطی رفت در نتیجه دیگران، کمکی به او در سال‌های ۹۷ به بعد نکردند. امروز باید کمک کنیم آقای پزشکیان، طرح درستی در اقتصاد سیاسی بین‌الملل داشته باشد. آزموده را آزمودن خطاست.

    رشد متوسط اقتصاد در دولت شهید رئیسی ۴ درصد بود

    وی تاکید کرد: از برخی آقایان، مسئله تحریم را بگیریم حرف دیگری برای گفتن ندارند.

    خاندوزی بیان کرد: اکثر مشکلات مانند بانک‌های ناتراز، بدمصرفی انرژی، صندوق‌های بازنشستگی، محیط کسب‌وکار، فساد و… ارتباط جدی با تحریم‌ دارد؟

    وی ادامه داد: دولت شهید رئیسی با وجود مدت کوتاهش، به‌طور متوسط حدود ۴ درصد رشد اقتصاد و ۶ درصد رشد تشکیل سرمایه داشت.

    این مقام سابق افزود: البته رفاه مردم ایران هنوز خیلی کمتر از سال ۱۳۹۰ است، اما بر خلاف عملکرد دهه نود، شاخصهای تولید، سرمایه‌گذاری و صادرات در سه سال قبل رو به‌ بهبود حرکت می‌کرد حتی به اذعان بانک جهانی.

    نسخه‌ای که اقتصاددان‌های سنتی دوستش ندارند

    خاندوزی گفت: اقتصاد فقط مهندسی و حسابداری نیست که الزاما اگر مقدار مشخصی تزریق منابع خارجی نشود، مقدار مشخصی خروجی به نام رشد نداشته باشد. بعنوان کسی که دست‌اندرکار سال‌های بهبود سرمایه‌گذاری “خارجی و داخلی” پس از دهه ۹۰ کذایی بود، معتقدم: در بسیاری موارد باید با رفع موانع نهادی، نبرد با بروکراتهای ظاهرا خیرخواه دستگاهها، کاهش تعارض منافع و انحصار، حذف امضاهای طلایی، مدیران بهره‌ور و… انگیزه‌ مشارکت خصوصی در تولید را افزایش داد و در نتیجه رشد اقتصادی.

    خاندوزی گفت: این نسخه‌ای است که اقتصاددانان سنتی آن را دوست ندارند. جامعه‌ای که چند روزه حدود ۱ میلیارد دلار پیش‌فروش خودرو ثبت می‌کند یا ۱.۷ میلیارد دلار خرید گواهی طلای بورس کالا دارد، منتظر گشودن فرصت‌های جذاب است اما عمدتا گرفتار تحریم داخلی باقی می‌ماند.

    آیا افزایش صادرات نفت ایران نتیجه ساده‌انگاری دولت بایدن بود؟

    وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش صادرات نفت ایران نتیجه ساده‌انگاری دولت بایدن بوده، گفت: بایدن در دوره ریاست‌جمهوری خود تمام تلاشش را کرد تا حتی با برخورد نظامی و فیزیکی، نفتکش‌های ما را متوقف سازد، اما ساختار منسجم فروش نفت ایران، اقدامات او را بی‌اثر کرد.

    وی افزود: تیم خزانه‌داری ایالات متحده در امارات مستقر شده بود تا تسویه‌حساب‌های تجاری ناشی از فروش نفت را مختل کند. این موضوع در سال ۱۴۰۱ عامل نوسانات ارزی بود.

    خاندوری ادامه داد: در دوران دولت بایدن، رئیس‌کل بانک مرکزی عراق با دستور مستقیم مقامات آمریکایی عزل شد، زیرا با بانک مرکزی ایران توافق همکاری امضا کرده بود.

    وی گفت: بایدن تمام دستورات اجرایی ترامپ را لغو کرد، به‌جز تحریم چند کشور از جمله تحریم نفت جمهوری اسلامی ایران.

    خاندوزی تاکید کرد: دولت سیزدهم توانست با تعریف نقش‌های جدید، منافع کشورهای بزرگ را در مسیر رشد اقتصادی و افزایش صادرات نفتی ایران قرار دهد.

    این گفت‌و‌گو در برنامه آزاد ضبط و‌ منتشر شد.

    انتهای خبر/



    بر چسب ها:
    

    نظر شما:

    1- گزینه های ستاره دار الزامی می باشند.
    2- ایمیل شما نمایش داده نمی شود.
    3- لطفا جهت دریافت پاسخ نظر خود حتما ایمیل خود را بصورت صحیح وارد نمائید.
    4- لطفا نظر خود را به صورت فارسي تايپ نماييد.
    5- نظري که حاوي هر گونه توهين باشد، انتشار داده نمي‌شود.
    نام *
    ایمیل *