• یادوراه شهدای ورزشکار سوادکوه برگزار می گردد
  • طبس، نقطه پایان عملیات (پنجه عقاب) آمریکا
  • ممنوعیت تردد در محور چالوس تا پایداری هوای گرم
  • اکران فیلم پیشمرگ در پل سفید
  • جوانان؛طلایه‌داران خیر در مکتب امام صادق(ع)
  • تولید ملی بدون کار آفرینی جان نمیگیرد
  • من رفتم،اما سنگر را خالی نگذارید
  • خط کشی میان دانش و هنر با پرگار خلاقیت
  • صنعت نساجی مازندران؛ از چالش ها تا چشم اندازهای توسعه ای
  • پژوهش در تبعید؛ از میز آزمایش تا سکوی انتظار
  • ابراهیم هادی، پلی در میان جوانمردان
  • تعدیل تعرفه آب کشاورزی مازندران
  • به جای عبور؛ مازندران را زندگی کنیم
  • پسماند استان‌های شمالی ویژه پیگیری می‌شود
  • هم‌نوا با مردم غزه در فضای مجازی فعال شویم
  • تصمیمی بی حاصل یا ضرورت‌های پنهان؟
  • تردد روان در محور‌ها تا هشدار نارنجی هواشناسی
  • شوک به شالیکاران مازندرانی با افزایش تعرفه آب‌بها
  • سکوت مسئولان،فریاد زمین خواران؛فاجعه ای برای میراث ملی
  • روستای سیاه‌لش؛ از آرزوهای‌ بزرگ تا چالش‌های بی پایان
  • واریز اعتبار کالا‌برگ دهک های ۴ تا ۷ از امروز
  • پشت پرده گروگان‌گیری اقتصاد برای تحمیل مذاکره
  • وقتی صدای مرشد، دل گود را زنده می کند
  • جزییات تغییر ساعت رسمی کشور ۱۴۰۴
  • هشدار برای افشای راه‌های دور زدن تحریم ها
  • کلاهبرداری ۵۰ ميلياردی ساخت‌وساز ساختمان دستگیر شد
  • در بی تدبیری مسئولان؛مهم‌ترین پژوهشکده اکولوژی شمال تعطیل شد
  • مازندران طلایه‌دار برنج ایران
  • دستگیری باند کلاهبرداری ارز دیجیتال ۱۰۰ میلیاردی
  • جمع‌آوری شاخ گوزن در طبیعت مازندران ممنوع است
  • ۲۱ فروردین ۱۴۰۴؛ ساعت ۱۱:۴۵
    کد خبر: 4289
    بازدید: 0 views
    صیاد دلها

    بتکر ایده «آتش به جای خون» که بود؟

    شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس در جریان عملیات والفجر یک یک طرح بی سابقه در دوران دفاع مقدس را طراحی و اجرا کرد که به عنوان آتش به جای خون معروف شد.
    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام سوادکوه به نقل فارس ، امروز ۲۱ فروردین سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی جانشین پیشین ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۳۷۸ به دست گروهک تروریستی منافقین است.او در دوران فرماندهی خود اقدامات بسیاری انجام داد و توانست در دوره دفاع مقدس به عنوان منادی وحدت ارتش و سپاه پاسداران نقش موثری در اجرای عملیات‌های ترکیبی برای پیروزی در جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران ایفا کند.
    * از تولد در خانواده عشایری تا اعزام به آمریکا برای دوره توپخانهامیر سپهبد علی صیاد شیرازی در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی در کبودگنبد، یکی از بخش‌های شهرستان درگز در خراسان رضوی و در یک خانواده مذهبی متولد شد. پدرش از عشایر فارس بود که ابتدا در ژاندارمری خدمت می‌کرد و سپس به ارتش منتقل شد. پدرش شخصیت برجسته‌ای داشت و به همین دلیل علی از همان دوران کودکی تحت تأثیر وی قرار گرفت و علاقه‌مند به حرفه نظامی و ارتش شد. دوران کودکی خود را به دلیل شغل پدر در شهر مشهد گذراند و دوران جوانی‌اش در شهر‌های مختلفی چون گرگان، شاهرود، گنبد و آمل سپری شد. در این سال‌ها، تحت تأثیر جو مذهبی خانواده‌اش، عشق به مذهب و روحانیت در دل او ریشه دوانید.
    او پس از اتمام دوره دبیرستان در تهران در سال ۱۳۴۳، وارد دانشکده افسری شد و پس از سه سال تحصیل، در سال ۱۳۴۶ با دریافت درجه لیسانس از آنجا فارغ‌التحصیل شد سپس برای تکمیل آموزش‌های توپخانه به اصفهان اعزام شد و پس از پایان این دوره، به تهران رفت تا زبان انگلیسی را بیاموزد. سال ۱۳۵۱، به دلیل شایستگی‌هایش، برای تکمیل تخصص‌های توپخانه به آمریکا فرستاده شد تا دوره‌ای در زمینه هواسنجی بالستیک بگذراند. پس از بازگشت به ایران، به‌عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان مشغول تدریس شد.
    * نقش صیاد دلها در پیروزی و رشد انقلاب اسلامینقش او در پیروزی انقلاب اسلامی و همکاری با امام خمینی (ره) و انقلابیون، غیرقابل انکار است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با فرمان امام خمینی (ره) در خصوص تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی، از جمله معدود افرادی بود که در مساجد اصفهان با سازماندهی افسران و درجه‌داران انقلابی، شروع به آموزش سلاح‌های سبک به اعضای بسیج کرد.صیاد شیرازی پس از مخالفت با بنی‌صدر و لغو درجات تشویقی‌اش توسط وی، از مسئولیت عملیات غرب کشور برکنار شد اما با دعوت شهید کلاهدوز به سپاه پاسداران پیوست و در معاونت طرح و عملیات سپاه مشغول به خدمت شد. پس از برکناری بنی‌صدر و انتخاب شهید رجایی به ریاست جمهوری، دوباره به ارتش فراخوانده شد و به درجه سرهنگی رسید. در این دوران، او مسئولیت ایجاد قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را بر عهده گرفت و در عملیات‌های مختلفی در سنندج، بوکان و اشنویه مشارکت داشت.
    * صید منافقین با کمان صیادشهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد، در کنار سایر فرماندهان و نقش‌آفرینان ارتش و سپاه، نقش تعیین‌کننده‌ای در نابودی برنامه‌های منافقین ایفا کرد.عملیات مرصاد و شکست منافقین باعث شد که منافقین برای همیشه توان و قابلیت نظامی خود را از دست دهند و پس از این عملیات، دیگر هیچ وقت شاهد حضور و ظهور منافقین به عنوان یک یگان نظامی در صحنه‌های واقعی نبرد نبودیم. امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، دلایل و بهانه‌های اصلی ترور سپهبد علی صیاد شیرازی توسط منافقین را شكست و ضربه‌ای دانست كه این گروه در عملیات مرصاد در اثر تدابیر و فرماندهی این شهید بزرگوار متحمل شده بودند.
    * مراتب فرماندهی از نیروی زمینی ارتش تا جانشینی ستاد کل نیروهای مسلحپس از شهادت سرلشکر فلاحی در ۷ مهر ۱۳۶۰، امام خمینی (ره) با صدور حکمی، علی صیاد شیرازی را به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب کرد. وی در این مقام، عملیات‌های بزرگی مانند طریق القدس، بیت‌المقدس و فتح المبین را با هم‌افزایی ارتش و سپاه فرماندهی کرد. همچنین او به عضویت شورای عالی دفاع درآمد.او در سال ۱۳۶۸، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیرو‌های مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد کل نیرو‌های مسلح منصوب شد. در سال ۱۳۷۲، به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح برگزیده شد و در سال ۱۳۷۸، به درجه سرلشکری ارتقا یافت.
    * تیر کینه منافقین بر پیکر صیاد دلهااین امیر سرافزار اسلام که سال‌های مجاهدت و ایثار در کارنامه خود داشت و به‌دنبال نوشیدن شهد شهادت بود، سرانجام در ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ هجری شمسی، مصادف با ۲۳ ذی‌الحجه ۱۴۱۹ هجری قمری به‌دلیل کینه منافقین از وی در جریان عملیات مرصاد در ساعت ۶:۴۵ صبح به شهادت رسید.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا پس از شهادت سرلشکر علی صیاد شیرازی درجه سپهبد را به او اهدا کرد.
    * ایجاد هیئت معارف جنگ یادگار ماندگار صیاد دلهاپائیز سال ۱۳۷۳ به منظور آشنایی دانشجویان دانشگاه افسری امام علی علیه السلام با جلوه‌های حماسی و مضامین ارزشی دفاع مقدّس، با دعوت از‌ امیر ارتش اسلام شهید سپهبد علی صیاد شیرازی اولین دوره آموزش تحت عنوان «معارف جنگ» آغاز شد. پس از یک دوره آموزش معارف جنگ، شهید سپهبد علی صیاد شیرازی به این نتیجه رسید که در تکمیل این کار لازم است تشکیلاتی را سازماندهی کند تا با یک تلاش دسته جمعی و با به کارگیری فرماندهان رده‌های مختلف در صحنه‌های نبرد، مدارک لازم را تهیه و آموزش معارف جنگ را به صورتی جامع‌تر انجام دهد، لذا بعد از اخذ مصوبه از محضر فرماندهی معظم کل قوا با این مضمون که: «تیمسار صیاد شیرازی؛ تبیین معارف جنگ بوسیله شما برای رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران کاری است مفید و به سود ارتش»، شهید صیاد این تشکیلات را سازماندهی و به نام «هیئت معارف جنگ» معرفی کرد.
    * وقتی آتش جای خون را گرفتشهید علی صیاد شیرازی ابتکارات بسیاری در دوران حیات خود داشت. یکی از این ابتکارات در عملیات والفجر ۱ انجام شد که در این عملیات، سازمان سپاه را تحت امر گرفت و شیوه‌های شناخته‌شده کلاسیک را برای عملیات انتخاب کرد.از آغاز عملیات ثامن‌الائمه (ع) تا آغاز عملیات والفجر ۱، همواره در شکستن خط، از تاریکی شب، غافل‌گیری، هجوم به نقاط ضعف دشمن و ابتکار عمل نیرو‌های شهادت‌طلب استفاده می‌شد، ولی در عملیات والفجر ۱، روش هجوم در پوشش آتش تهیه انتخاب شد؛ طرحی که آتش به‌جای خون، نام گرفت.
    عملیات با اجرای انبوه آتش توپخانه شروع شد؛ ۶۰ هزار گلوله بر مواضع دشمن فرود آمد، چیزی که تا آن زمان در طول جنگ ایران و عراق در عملیات‌های خودی سابقه نداشت. دشمن نیز با ۱۰۰ هزار گلوله توپ، با آتش خودی مقابله کرد. در این عملیات که در دو محور و در چند مرحله اجرا شد؛ خطوط پدافندی نیرو‌های دشمن شکست، لیکن براثر هوشیاری آن‌ها و عوامل دیگر، الحاق بین یگان‌ها صورت نگرفت و منطقه آزادشده تثبیت شد.
    انتهای خبر/

     



    بر چسب ها:
    

    نظر شما:

    1- گزینه های ستاره دار الزامی می باشند.
    2- ایمیل شما نمایش داده نمی شود.
    3- لطفا جهت دریافت پاسخ نظر خود حتما ایمیل خود را بصورت صحیح وارد نمائید.
    4- لطفا نظر خود را به صورت فارسي تايپ نماييد.
    5- نظري که حاوي هر گونه توهين باشد، انتشار داده نمي‌شود.
    نام *
    ایمیل *